Start-up-ul VisionBot va reprezenta Romania la finala europeana a competitiei de antreprenoriat JA Europe Enterprise Challenge, ce se deruleaza la Lisabona (Portugalia), in perioada 1-4 iulie.
Competitia este dedicata echipelor de studenti care si-au infiintat companii in cadrul programului de antreprenoriat derulat de Junior Achievement (JA) in Europa si care au castigat finalele nationale ale competitiei.
VisionBot este un start-up ce produce si comercializeaza un robot de tip “pick and place”, capabil sa creeze in mod automat produse electronice plasand rapid si cu inalta precizie componente intr-o placa cu cablaj imprimat. Avand cel mai competitiv pret de pe piata, robotul VisionBot este dedicat inginerilor, inventatorilor, pasionatilor si IMM-urilor care doresc sa-si transforme produsele prototip in produse de serie (computere, echipamente electronice sau orice alt produs cu circuite integrate), avand un volum de productie de pana la 75.000 de unitati pe an.
Echipa este formata din Ionut Budisteanu si Ane Mari Androniceanu, studenti la Universitatea din Bucuresti, respectiv Academia de Studii Economice, Bucuresti. “Pentru mine, faptul ca am ajuns in finala europeana a competitiei si ca reprezentam Romania in acest concurs reprezinta o mare realizare. Multe inventii si device-uri electronice raman la stadiul de prototip si dispar pentru ca autorii lor nu isi permit sa cumpere echipamente costisitoare care sa le sustina productia. Sper ca acest produs romanesc sa devina o oportunitate de dezvoltare pentru antreprenori si companii din intreaga lume”, a spus Ionut Budisteanu, fondatorul VisionBot.
La nivel national, start-up-ul sau a castigat premiul pentru dezvoltarea afacerii “Investitia anului”, in valoare de 10.000 euro, acordat de Hyundai Auto Romania in cadrul programului JA Start UP si o bursa de participare la finala europeana de la Lisabona oferita de JA Romania.
JA Europe Enterprise Challenge este cea mai mare competitie de antreprenoriat organizata la nivel european de JA Europa. Evenimentul are loc anual si ofera tinerilor europeni oportunitatea de a-si testa afacerile si abilitatile antreprenoriale intr-un mediu competitiv, promovandu-si companiile la nivel international si avand sansa sa gaseasca investitori pentru dezvoltarea lor ulterioara.
Juriul competitiei este format din antreprenori, investitori, analisti de afaceri si reprezentanti ai mediului de afaceri la nivel european. Anul acesta, in competitie se vor confrunta start-up-uri din Belgia, Bulgaria, Danemarca, Finlanda, Franta, Grecia, Italia, Luxemburg, Malta, Norvegia, Portugalia, Romania, Slovacia, Spania, Olanda si Marea Britanie. (A.D.).